Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Tommy Dahlgren ny utvecklingschef i Vimmerby

Tommy Dahlgren utvecklingschef Vimmerby

Det blir nuvarande gatuchef Tommy Dahlgren som tar över som utvecklingschef i Vimmerby kommun. Han efterträder Thomas Svärd, som går i pension under hösten 2021.

Det blir alltså nuvarande chef för gatukontoret Tommy Dahlgren som tillträder tjänsten som ny utvecklingschef i Vimmerby kommun. Sedan Thomas Svärd tidigare aviserat sin pensionsavgång har tjänsten utannonserats och rekryteringsprocessen är nu avslutad. Kommundirektör Carolina Leijonram är nöjd över resultatet.

- Jag är oerhört glad över att så många kompetenta personer visat intresse för tjänsten som utvecklingschef. Efter en gedigen rekryteringsprocess har vår nuvarande gatuchef, Tommy Dahlgren, fått erbjudandet och han har tackat Ja. Datum för tillträdet är ännu inte bestämt men kommer att sättas efter ordinarie semesterperiod, säger Carolina.

Tommy Dahlgren är 36 år, gift och har två barn. Han är uppvuxen och boende i Vimmerby. För närvarande arbetar han som gatuchef i kommunen och sedan tidigare som både chef för produktion och operationell effektivitet på BoKlok samt park- och fastighetschef på Astrid Lindgrens Värld. Han har även tjänstgjort närmare 15 år som deltidsbrandman i Vimmerby kommuns räddningstjänst.

- Att få bidra till Vimmerbys utveckling genom aktiv samverkan mellan kommun, invånare, föreningar och företag var drivkraften till att jag sökte mitt nuvarande uppdrag. Min förhoppning är nu att i ännu större omfattning kunna fortsätta arbeta för att hitta fler och effektiva former att utveckla vår fantastiskt fina kommun. Jag hoppas att mina tidigare erfarenheter kan bidra till ett bra helhetsperspektiv för verksamheter oavsett de är ideella, kommunala eller inom näringslivet, säger Tommy Dahlgren.

Tommy Dahlgren tar vid tillträdet även plats i kommunens koncernledning.

- Jag vill hälsa Tommy varmt välkommen till det viktiga uppdraget som utvecklingschef och till koncernledningen i Vimmerby kommun, avslutar Carolina Leijonram.