Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Låga grundvattennivåer i Vimmerby kommun

Information från Vimmerby Energi & Miljö AB om grundvattennivåerna i Vimmerby kommun.

Grundvattennivåerna i Vimmerby är sjunkande och uttaget av vatten är stort. Det är viktigt att vi är sparsamma med vattnet, särskilt nu när det har varit varmt och torrt en period och det ser ut att fortsätta så ett tag till. I både små och stora grundvattenmagasin är nivåerna under de normala för årstiden i vår del av landet.

Det finns mycket vi kan göra för att spara på det dyrbara vatten vi har. Enkla saker vi alla kan tänka på är exempelvis att stänga av vattnet medan vi borstar tänderna och att undvika att diska under rinnande vatten. Om alla hjälps åt kanske vi kan undvika bevattningsförbud.

I nuläget är ett bevattningsförbud inte aktuellt, men det beror på hur länge det torra vädret fortsätter, hur snabbt nivåerna sjunker och hur sparsamma vi är med det vatten vi har.