Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Utvecklingschef Thomas Svärd går i pension

Thomas Svärd slutar som utvecklingschef i Vimmerby kommun. Den 31 augusti går han i pension.

I sommar fyller Thomas Svärd 63 år. Trots att han har ett par år kvar till pension tar han nu beslutet att gå i pension.

– Jag tycker att jag har gjort mitt och vill släppa fram någon annan förmåga som vill fortsätta att utveckla kommunen tillsammans med våra företagare och föreningar, säger utvecklingschef Thomas Svärd om beslutet.

Thomas började som utvecklingschef i Vimmerby kommun, februari 2018. I uppdraget har han ansvar för näringslivsenhet, kultur- och fritidsenhet samt ungdomsverksamhet och folkhälsa.

– Det har varit en fantastisk resa att fått vara med och utveckla Vimmerby inom så viktiga områden tillsammans med alla medarbetare. Jag ser fram emot att fortsätta följa med på resan som engagerad, men pensionerad Vimmerbybo, säger Thomas Svärd.

Kommundirektör Carolina Leijonram:

– Under de åren Thomas arbetat hos oss har han bidragit till att stärka stödet till och dialogen med det lokala näringslivet och våra föreningar. Det har varit en stor förmån att få arbeta tillsammans med honom.

Det officiella datumet är bestämt till 31 augusti och rekryteringsarbetet kommer att påbörjas inom kort.

– Thomas har erbjudit sig att finnas med som en resurs tills en efterträdare är på plats och det är jag tacksam för, säger Carolina Leijonram.