Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Ny förbundsdirektör i ITSAM

Henrik Remmerfelt blir ny förbundsdirektör för kommunalförbundet ITSAM. Det beslutade ITSAMs direktion idag, torsdagen den 15 april.

– Vi är mycket glada över att Henrik tackat ja till tjänsten som förbundsdirektör, säger Claes Sjökvist, ny ordförande i direktionen tillika kommunstyrelseordförande i Boxholms kommun.

Henrik Remmerfelt har lång erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete, både inom privat och offentlig sektor. För närvarande driver han ett eget företag inom bland annat teknisk konsulting kring samhällsbyggnation och IT. I sin tidigare yrkeskarriär har Henrik bland annat varit IT-chef, teknisk chef med IT-ansvar och platschef. Yrkeskarriären började inom Försvarsmakten som teknisk officer.

Jacob Käll, direktionens vice ordförande och kommunstyrelseordförande i Vimmerby kommun har deltagit i rekryteringsarbetet.

– Det har varit många kvalificerade sökanden till tjänsten men idag tog direktionen beslutet att anställa Henrik Remmerfelt. Valet av Henrik grundar sig på hans långa erfarenhet inom IT kombinerat med hans erfarenhet som chef och projektledare, säger Jacob Käll.

Henrik Remmerfelt är 51 år och är bosatt i Linköping med sin fru och sina två barn. Han tillträder tjänsten som förbundsdirektör den 12 augusti 2021.

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med medarbetare, medlemskommuner och leverantörer, vidareutveckla verksamheten för framtiden, säger Henrik Remmerfelt tillträdande förbundsdirektör för kommunalförbundet ITSAM.

Kontaktpersoner:

Claes Sjökvist, ordförande i ITSAMs direktion
E-post: claes.sjokvist@boxholm.se
Telefon: 0142-895 25

Jacob Käll, vice ordförande i ITSAMs direktion
E-post: jacob.kall@vimmerby.se
Telefon: 070-658 32 13

Henrik Remmerfelt, tillträdande förbundsdirektör i ITSAM
E-post: henrik@idax.se
Telefon: 070-191 00 18