Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Ny ekonomichef i Vimmerby kommun

Ny ekonomichef i Vimmerby kommun blir Roger Sjögren, tidigare VD på HSB Östra. Ekonomiavdelningen har sedan december letts av en interim ekonomichef, vilken kommer att kvarstå under en övergångsperiod. Roger Sjögren påbörjar sin tjänst den 29 mars 2021.

Efter en längre rekryteringsperiod står det nu klart att det blir Roger Sjögren som tar över som ny ekonomichef i Vimmerby kommun. Roger har en lång och gedigen bakgrund inom ekonomi- och finansarbete och kommer senast från arbetet som VD på HSB Östra.

Roger Sjögren:
- Det var dags för nya utmaningar och det här jobbet känns otroligt kul och spännande.
Jag fick en väldigt positiv känsla direkt när jag träffade delar av kommunledningen samt de fackliga representanterna. Inom ramen för det ekonomiska arbetet ser jag även fram emot att få arbeta med lokal samhällsutveckling.

Carolina Leijonram:
- Det känns mycket bra att kunna presentera en ny ekonomichef med så meriterad och lång erfarenhet. Vi är otroligt glada över att Roger Sjögren antar utmaningen och jag är övertygad om att det kommer bli riktigt bra!

I och med sitt tillträde kommer Roger Sjögren även att ta plats i kommunens koncernledning. Han påbörjar sin tjänst den 29 mars 2021.