Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Kommunstyrelsens ordförande samtalade med kronprinsessparet

På fredagen den 15 januari samtalade kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll med kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Samtalet handlade om hur coronapandemin slagit hårt mot kommunens näringsliv och föreningsliv.

Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel bjöd in till samtalet för att lyssna in hur coronapandemin drabbat Vimmerby kommun.

Under samtalet, som varade cirka 20 minuter, berättade Jacob Käll om kommunens starka föreningsliv och hur de drabbats av de restriktioner som råder.

– Vimmerby har ett aktivt idrotts- och föreningsliv och våra föreningar är väldigt engagerade. Och då är det klart att fallet blir desto hårdare när verksamheten stryps, inte bara ekonomiskt utan även när aktiviteterna begränsas, berättade Jacob Käll för kronprinsessparet.

Skärmdump från dator.

Samtalet handlade sedan till stor del om hur hårt hela kommunen drabbades när Astrid Lindgrens Värld tvingades stänga sommaren 2020. Jacob informerade kronprinsessparet om de lobbyarbete som gjorts tillsammans med turistföreningen och som gett resultat i form av att regeringen i december bildade en statssekreterargrupp.

– Detta sker vanligtvis när en ort drabbas av exempelvis stora företagsnedläggningar. Nu har de fått upp ögonen för vår situation och det är positivt, berättade Jacob.

I slutet av samtalet passade Jacob på att bjuda in kronprinessparet till Vimmerby kommun när pandemin var över, en inbjudan som paret tackade för. De i sin tur, passade på att skicka varma hälsningar till kommunens medarbetare och tackade Jacob för att han tog sig tid att träffa dem.

– Jag tycker att det var ett trevligt samtal och jag upplever att kronprinsessparet var mycket intresserade och pålästa om vår situation, säger Jacob Käll.