Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Tillfällig pandemilag gäller från 10 januari

Riksdagen antog förra veckan en ny tillfällig pandemilag som mer effektivt ska hindra smittspridning av covid-19. Den tillfälliga pandemilagen gäller från och med den 10 januari till och med den
sista september 2021.

Den nya pandemilagen som beslutades av riksdagen fredagen den 8 januari ger regeringen och andra myndigheter möjlighet att besluta om fler bindande smittskyddsåtgärder. Med stöd av den nya lagen har regeringen även fattat beslut om en så kallad begränsningsförordning som innebär maxantal för besökare i bland annat butiker och gym.

Från och med den 10 januari måste butiker, köpcentrum, gym och badhus beräkna antalet besökare så att varje person får tio kvadratmeter. Maxgränsen på åtta deltagare gäller även privata tillställningar i fest- och föreningslokaler.