Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

SMS till allmänheten den 14 december

Måndagen den 14 december kommer ett sms att skickas till alla mobiltelefoner i landet. Texten i meddelandet är en uppmaning om att följa de nya skärpta råden som börjar gälla från och med måndag. Avsändare är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten.

Texten i sms:et som har avsändaren "FoHm och MSB" kommer lyda:

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Därför skickas sms:et

Regeringen och myndigheterna vill understryka hur angeläget det är att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19. Inför stundande helger och ledigheter är detta extra angeläget och genom sms hoppas de kunna nå den största delen av Sveriges befolkning.

Mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre är med och sprider den viktiga information i det allvarliga läge vi befinner oss i. Information om sms-utskicket finns på krisinformation.se