Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

De lokala allmänna råden förlängs till och med den 13 december

Folkhälsomyndigheten beslutade igår, 24 november, att förlänga de lokala allmänna råd som gällt i Kalmar län sedan 10 november. Råden gäller nu till och med den 13 december.

Från och med 10 november uppmanas alla som vistas i Kalmar län att:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Beslutet har skett tillsammans med Region Kalmar läns smittskyddsläkare. Det gällde inledningsvis till och med den 8 december men har nu förlängts till den 13 december. Beslutet kan förlängas.

Information om hur de lokala allmänna råden påverkar Vimmerby kommuns verksamheter finns på den samlade sidan om corona.