Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Ekonomichefen avslutar sin tjänst

Kommunens ekonomichef Mattias Karlsson avslutar sin tjänst den 31 december. I övergången träder Håkan Ilestrand parallellt in i rollen som interim ekonomichef. Inom kort påbörjas även arbetet med rekrytering av en ny ordinarie ekonomichef.

Efter närmare åtta år lämnar Mattias Karlsson rollen som ekonomichef i Vimmerby kommun. Han avslutar sitt arbete den 31 december.

Mattias Karlsson:

- Efter flera år i kommunen väljer jag nu att kliva av mitt uppdrag. Det har blivit dags för mig att testa nya vägar och att anta nya utmaningar. Jag vill tacka för den tid jag haft förmånen att verka som ekonomichef i Vimmerby kommun. Jag kommer givetvis att sakna politiker, medarbetare, kollegor och vänner. Vimmerby kommun har stor potential och jag önskar alla lycka till i framtiden.

Kommundirektör Carolina Leijonram:

- Jag vill varmt tacka Mattias för hans arbetsinsats under dessa år. Det är tråkigt att han lämnar sin tjänst i kommunen men jag önskar honom all lycka till i framtiden.

I samband med Mattias Karlssons frånträde kliver alltså Håkan Ilestrand parallellt in som interim ekonomichef. Håkan avslutar därmed sitt tillfälliga uppdrag som tillförordnad verksamhetschef inom räddningstjänsten, där rekryteringen av en ordinarie verksamhetschef gått snabbare än planerat. Håkan Ilestrand har tidigare arbetat som konsult inom kommunens ekonomiavdelning och är därför väl bekant med verksamheten.

Carolina Leijonram:

- Behovet nu och framåt är att leda processer och verka för långsiktiga, hållbara och koncernövergripande strukturer av ekonomistyrningsarbetet. Parallellt handlar det om att leda ett mer kortsiktigt arbete med syftet att nå gemensamma och snabba resultat.

Inom kort påbörjas även arbetet med rekrytering av en ny ordinarie ekonomichef, utifrån den kravprofil som motsvarar organisationens behov.