Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Klart med ny räddnings- och säkerhetschef 

Jörgen Svensson, ny räddnings- och säkerhetschef i Vimmerby kommun står framför stadshusets entré

Jörgen Svensson blir Vimmerby kommuns räddnings- och säkerhetschef från och med 1 oktober 2020.

Rekryteringen av en ny räddnings- och säkerhetschef är nu klar. Vimmerby kommuns nya räddnings- och säkerhetschef blir Jörgen Svensson som tillträder tjänsten den 1 oktober i år.

– Rekryteringsarbetet har gått över förväntan och vi ser verkligen fram emot att få arbeta med Jörgen, både utifrån strategisk ledning och även operativt inom räddningstjänstens många områden, säger Andreas Horste, samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun.

Jörgen Svensson kommer närmast från Västerviks kommun där han arbetat nästan 40 år inom räddningstjänsten. Han har en bred erfarenhet inom säkerhet- och räddningsområdet, bland annat som räddningschef i beredskap, brandmästare och insatsledare. Jörgen har också gått ledar- och stabsutbildningar.

– Han har en fantastisk bakgrund som ledare och erfarenhet inom både säkerhet och räddning. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med honom, säger Andreas Horste.

Vimmerby kommun har haft en tillfällig chef på räddningstjänsten sedan maj då avtalet med Västerviks kommun om en gemensam räddnings- och säkerhetsskyddschef gick ut. Sedan juni har Jörgen Svensson arbetat 40 % i Vimmerby kommun med att ta fram ett handlingsprogram för kommunen avseende räddningstjänsten.

– Jag känner sedan tidigare flera av medarbetarna ifrån min tidigare roll i Västervik, vilket känns extra bra. Det här känns både spännande och utmanande, säger Jörgen Svensson.