Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Extra feriepraktikplatser i Vimmerby

Anna Mellergård, litteraturutvecklare

Foto: Erik Almgren

Vimmerby kommun har beslutat att via allaktivitetshuset Fabriken och litteraturutveckling Kalmar län erbjuda 45 extra feriepraktikplatser till ungdomar i kommunen.

Med anledning av att Astrid Lindgrens Värld stänger sin verksamhet, på grund av nya restriktioner kring covid-19, erbjuder Fabriken tillsammans med litteraturutveckling Kalmar län 45 extra feriepraktikplatser. Mellan veckorna 31-33 kan den som är född 2002-2004 och skriven i Vimmerby kommun få i uppdrag att läsa tre böcker för olika målgrupper och recensera dessa.

Camilla Karlsson, samordnare på Fabriken:

- När vi på Fabriken kom på idén med att ge ungdomar uppdrag att läsa och recensera böcker så blev vi jätteglada att Anna Mellergård, litteraturutvecklare i Vimmerby kommun tände på idén. Anna har sedan gjort ett bra upplägg för varje vecka under praktikperioden och det ska bli spännande att få ta del av resultatet.

Anna Mellergård, litteraturutvecklare:

- En brilliant idé! Tillsammans med Vimmerby biblioteks kunniga personal plockar vi fram aktuella böcker, som till exempel Gina Dirawis och Betlehem Isaaks debutromaner samt böcker av Sara Lövestam och Ebba Hyltmark. Dessa författare, och många fler, kommer alla att medverka på årets upplaga av Vimmerby berättar 19-24 okt. Det blir intressant att få presentera ungdomarnas recensioner och få direkt respons - både från författarna på plats och deras läsare.

- I dessa tider med mycket frustration och bekymmer behöver vi ta vara på allas kreativitet och goda initiativ. Detta kan bli ett riktigt bra exempel på hur positiva synergier kan uppstå till nytta för många olika verksamheter och individer. Det kan bli win-win hela vägen, säger Anna Mellergård.

Den som är intresserad ska inkomma med en intresseanmälan senast fredag den 3 juli.
De 45 platserna fördelas i turordning efter ansökningstid.