Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Ny tillfällig organisation inom räddningstjänsten

Nu är det klart med en ny tillfällig organisation inom räddningstjänsten i Vimmerby. Den 4 maj tillträder Håkan Ilestrand som interim verksamhetschef på 75 % samt en ny tillförordnad räddningschef och säkerhetsskyddschef.

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll:

- Håkan Ilestrand har tidigare varit inhyrd som ekonomichef för Vimmerby kommun och har goda referenser. Det känns väldigt skönt att vi nått en lösning där vi får hjälp att stötta verksamheten på ett tryggt och bra sätt. Jag vill dock poängtera att det är en tillfällig lösning och att vi även fortsatt är öppna för såväl samverkan som samarbeten över kommungränserna.

För att säkra verksamhetens övriga krav gällande räddnings- och säkerhetsarbete kommer räddningstjänstens nuvarande brandmästare, Ola Ståhlgren, att tillförordnas tjänsten som räddningschef. Kommundirektör Carolina Leijonram kommer tillfälligt att inta rollen som säkerhetsskyddschef.