Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Region Kalmar konstaterar allmän smittspridning i Vimmerby kommun

Region Kalmar Län har idag, tisdagen den 7 april, konstaterat att det finns allmän smittspridning av covid-19 i Vimmerby kommun.

Vimmerby kommuns krisledningsorganisation har varit igång sedan i början av mars för att hantera pandemin och spridningen av sjukdomen covid-19. Det innebär att kommunen följer utvecklingen aktivt och planerar och vidtar åtgärder för att hålla viktiga samhällsfunktioner i gång.

– Det är inte oväntat att även Vimmerby kommun får en allmän smittspridning. Vi, precis som alla kommuner i landet, har arbetat efter det scenariot. Det allra viktigaste vi alla kan göra nu är att fortsätta följa de råd vi får från Folkhälsomyndigheten för att skydda särskilt utsatta grupper, säger kommundirektör Carolina Leijonram.

Folkhälsomyndighetens råd är att:

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Undvik kontakt med sjuka människor
  • Stanna hemma om du är sjuk

Alla personer i riskgrupper och personer över 70 år ska undvika sociala kontakter. Anhöriga till äldre bör skjuta upp besök och hålla kontakt genom telefon eller på annat sätt. Det är också viktigt att hålla avstånd när man exempelvis är och handlar.