Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Vimmerby Tillsammans uppmärksammas av Familjen Kamprads stiftelse

För att mildra effekten av covid-19 och för att stödja det lokala näringslivet har Företagarna Vimmerby, Vimmerby handel, Vimmerby Fastighetsklubb, Vimmerby Turistbyrå och Vimmerby kommun gått samman under begreppet Vimmerby Tillsammans.

Kommunstyrelsens ordförande, Jacob Käll (C):
- Tack vare den kraftsamling som nu sker i Vimmerby har vi fått uppmärksamhet, inte minst från Familjen Kamprads stiftelse som sett vårt koncept. Med pengarna från stiftelsen kan vi både skala upp våra insatser för att öka livskvalitén för isolerade äldre och uppmärksamma det lokala näringslivet. Hur vi gör det återkommer vi till efter påsk. Det kommer att bli snabba och konkreta insatser.

Thomas Svärd, utvecklingschef i Vimmerby kommun:
- Glädjande nog har Vimmerby kommun valts ut som en av tre pilotkommuner där vår roll är att utveckla ett koncept som sen kan skalas upp regionalt. Är det något gott som kan komma ur denna kris så är det vår samverkan. Att vi Tillsammans med andra, och bara Tillsammans kan ta oss igenom detta.

En del i satsningen handlar om att erbjuda utbildning till människor i näringslivet som blivit eller riskerar att bli permitterade. Utbildningssatsningen välkomnas stort från en av de större arbetsgivarna i Vimmerby kommun, Astrid Lindgrens Värld AB.

Jocke Johansson, vd Astrid Lindgrens Värld:
- Helt fantastiskt bra med möjlighet till utbildning för deltidspermitterade medarbetare. Det gör att vi trots krisläge kan rusta organisationen med ännu mer kunskap och därigenom skapa bättre förutsättningar att utveckla affären och verksamheten när vi väl kommit igenom det här.

Vimmerby kommun är en av tre Smålandskommuner som valts ut av Familjen Kamprads stiftelse för att testa ett nytt koncept där entreprenörskap ska minska äldres känsla av isolering. I stiftelsens satsning på 10 miljoner ingår även utbildning för korttidspermitterade och ökad livskvalité för äldre.