Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Västervik förlänger inte avtalet om gemensam räddnings- och säkerhetsskyddschef

Kommunledningen i Vimmerby har informerats om att Västerviks kommun inte förlänger samarbetet med en gemensam lösning för tjänsten som räddnings- och säkerhetsskyddschef i de båda kommunerna.

Avtalet om en gemensam lösning för tjänsten som räddnings- och säkerhetsskyddschef i Vimmerby och Västervik löper ut den 30 april. Kommunledningen i Vimmerby har informerats om att avtalet inte förlängs.

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll:

- Vi har nåtts av beskedet att Västervik avbryter det pågående samarbetet med en gemensam räddnings- och säkerhetsskyddschef. För Vimmerby kommuns del hade vi gärna fortsatt. Nu påbörjas istället arbetet med att finna en ny lösning så snart som möjligt. Vimmerby kommer inte att stå utan ledning för Räddningstjänstens arbete.