Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Gymnasieskolan, Lärcenter och Campus stänger sina verksamheter

Med anledning av regeringens rekommendationer om distansundervisning för högskolor och gymnasier har barn- och utbildningsförvaltningen fattat beslut om stängning av Vimmerby gymnasium, Lärcenter och Campus Vimmerby.

Som en direkt effekt av regeringens rekommendationer kommer all undervisning tillsvidare att ske på distans. Beslutet gäller från och med onsdagen den 18 mars. Kommunens övriga skolor och förskolor håller öppet som vanligt.

Ola Karlsson, barn- och utbildningsförvaltningens chef:

- Det är viktigt att i detta läge upprättahålla en hög kvalitet gällande elevernas undervisning, trots att den nu sker i andra former. Därför kommer även distansundervisningen att följa ordinarie schema i så stor utsträckning som möjligt. Mer information till studenter och elever kommer skickas ut via berörd skola.