Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Vimmerby kommun utbildar restaurangbranschen mot narkotika

Vimmerby kommun i samverkan med Polismyndigheten bjuder in till utbildningen "Krogar mot knark". Utbildningen riktar sig till alla som arbetar inom restaurangbranschen, krögare såväl som personal, entrévärdar och vakter.

Syftet med utbildningen "Krogar mot knark" är att ge kunskap om de olika preparat som förekommer, lära sig kännetecken på användning av narkotika samt de beteenden som följer med narkotikapåverkan.

- Förhoppningen är att genom samverkan mellan krogar, polis och kommun försvåra och minska narkotikaanvändningen på krogar och restauranger i Vimmerby, något som leder till ökad trygghet och säkerhet för både personal och gäster, säger folkhälsosamordnare Anders Degerman.

Utbildningen sker i två etapper och äger rum den 27 februari respektive 12 mars.