Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Kommundirektör Carolina Leijonram åter i tjänst

Efter åtta veckors sjukskrivning är Carolina Leijonram tillbaka i tjänsten som kommundirektör i Vimmerby kommun. Hon har under en tid stegvis återgått i arbete men är nu tillbaka i Stadshuset på heltid.

Carolina Leijonram har sedan den 3 september varit sjukskriven på grund av utmattning. Nu är hon tillbaka i tjänst och kommenterar sin återgång så här:

- Jag har nu samlat kraft nog att återgå i arbete fullt ut. Jag är glad och tacksam över det stöd jag fått från koncernledningsgruppen, medarbetare inom organisationen, politiker, medborgare och många fler. Jag är också djupt imponerad och stolt över hur organisationen under ledning av Marie Halldén hanterat situationen under min frånvaro.

Kommunfullmäktiges ordförande Leif Larsson (C) kommenterar nyheten:

- Det är otroligt glädjande att Carolina åter är i tjänst. Hennes långa erfarenhet och kompetens är ovärderlig för Vimmerby kommun. I egenskap av kommunfullmäktiges ordförande vill jag härmed utrycka mitt fulla förtroende och välkomna henne tillbaka till jobbet som kommundirektör.

Carolina Leijonram är alltså tillbaka i tjänst på 100 procent men återgången har skett stegvis och till en början utanför Stadshuset. Hon omfattas även fortsatt av en rehabiliteringsplan.

- De gångna veckorna har jag främst ägnat åt regionala och nationella möten samt interna möten med min koncernledningsgrupp. Enligt rehabiliteringsplanen påbörjade jag arbete i tjänstgöring av 25 procent och har därefter stegvis trappat upp. Under min deltidssjukskrivning har tf kommunchef Marie Halldén ansvarat för det operativa dagliga arbetet men nu är jag tillbaka på heltid, säger Carolina Leijonram.

Kommunstyrelsens tf ordförande Niklas Gustafsson:

- Att kommundirektören nu är tillbaka ger en positiv signal om att vi är på god väg framåt. Det är också en förutsättning för kommunens fortsatta arbete. Jag vill rikta ett särskilt tack till ledande tjänstemän för högt tålamod och professionellt arbete i en tid av politisk kris.

Carolina Leijonram avslutar:

- Jag blickar nu framåt och kommer fokusera på att leda tjänstemannaorganisationen så att givna uppdrag når resultat. Med respekt för den politiska processen, organisationens bästa samt mitt eget tillfrisknande kommer jag inte att kommentera situationen vidare.