Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Pressmeddelande: Kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby avgår

Kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby, Ingela Nilsson Nachtweij (C) avgår på egen begäran. Beskedet lämnades skriftligen via ett privat Facebook-inlägg under morgonen (läs: 2019-10-10). Någon formell begäran om entledigande har dock inte inkommit till kommunen, enligt Kommunstyrelsens vice ordförande Niklas Gustafsson (M).

- Nej, vi inväntar fortsatt en formell avskedsansökan. Som vice ordförande i Kommunstyrelsen är jag informerad och även redo att träda in som tillförordnad, säger Niklas Gustafsson (M).

Tf kommundirektör Marie Halldén kommenterar beskedet:

- Jag är informerad om Ingela Nilsson Nachtweijs avsikt att frånträda rollen som Kommunstyrelsens ordförande. Arbetet som nu följer ligger hos politiken att hantera. För egen del fortsätter arbetet med att säkerställa en god arbetsmiljö i Stadshuset och att tillsammans med politiken verka för att Kommundirektör Carolina Leijonram kan återgå i tjänst inom kort.