Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Andreas Horste ny samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun

Nu är det klart att nuvarande gatuchef Andreas Horste tar över som ny chef för Samhällsbyggnadsavdelningen i Vimmerby kommun. Han efterträder Miklos Hathazi, som går i pension vid årsskiftet.

Det blir alltså nuvarande chefen för Gatukontoret Andreas Horste som tillträder tjänsten som ny samhällsbyggnadschef i Vimmerby kommun. Sedan Miklos Hathazi tidigare under våren aviserat sin pensionsavgång har tjänsten annonserats ut och nu är processen avslutad. Kommundirektör Carolina Leijonram är nöjd med rekryteringen.

- Vi har tillämpat strikt kompetensbaserad rekrytering och det är med stor glädje jag konstaterar att vi denna gång kan erbjuda tjänsten till en internt sökande med god matchning gentemot den högt ställda kravpofilen, säger Carolina Leijonram.

Andreas Horste är 40 år, gift och har fyra barn. Han är född och uppvuxen i Eksjö men bor sedan 2007 i Vimmerby. Andreas är utbildad civilingenjör vid Linköpings universitet och har efter avslutade studier arbetat som bland annat projektledare och platschef på Respond Industry AB i Storebro. I Vimmerby kommun har han sedan 2015 arbetat som chef för Gatukontoret samt ställföreträdande samhällsbyggnadschef.

- Jag har under hela min tid i kommunen arbetat aktivt med just samhällsbyggnadsfrågor, vilket varit otroligt spännande. Nu hoppas jag att min erfarenhet och kompetens kan bidra med såväl utveckling som samverkan både internt och externt, säger Andreas Horste.

Andreas beskriver sig själv som resultatsdriven och målinriktad. Han är stolt över det han tillsammans med sina medarbetare hittills har uppnått under sin tid på Gatukontoret.

Andreas tar vid tillträdet även plats i kommunens koncernledning.

- Jag vill önska Andreas lycka till och hälsa honom varmt välkommen till en mycket viktig funktion inom Vimmerby kommuns koncernledning, säger Carolina Leijonram.