Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Projekt SLUS sammanfattas i en podcast – Allas Vimmerby

I tre år har näringsliv, föreningsliv, medborgare och kommun samarbetat för att stärka den lokala attraktionskraften i Vimmerby kommun. I vanlig ordning har vi sammanfattat projekt SLUS resultat i en skriftlig slutrapport till Tillväxtverket och Regionförbundet i Kalmar län men vi har även spelat in en podcast för att sprida resultatet bredare och mer innovativt.

Podcasten Allas Vimmerby är inspelad i intervjuform där ett antal personer som deltagit i projekt SLUS har fått säga sin mening om hur de upplevt projektet.

De medverkande representerar projektledning, politik, näringsliv, föreningsliv, unga och äldre medborgare, Tillväxtverket och forskare.

Just den här podcasten som vi släpper i dag är en sammanfattning av resultatet i projekt SLUS. Projektet är en början på en längre process för att göra Vimmerby kommun till en ännu bättre plats att bo och verka på. Fortsättningsvis kallar vi processen för Allas Vimmerby och planen är att vi ska släppa fler poddar framöver för att främja medborgardialogen, samarbetet och utvecklingen i vår kommun.

- Arbetet är långsiktigt och förhoppningsvis hållbart. Nu har vi en strategi och ett arbetssätt för att tillsammans utveckla kommunen och nu måste vi våga och orka hålla i även om det blåser hårt ibland. Jag tror vi är på rätt spår, säger Carina Östh, projektledare för projekt SLUS.

Jag vill även passa på att tacka alla som medverkat i projektet och jag hoppas på ett gott samarbete även framöver, säger Carina Östh

Välkomna att lyssna på podcast Allas Vimmerby via youtube nedan eller på spotify: