Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Ola Karlsson ny barn- och utbildningschef i Vimmerby kommun

Ola Karlsson blir ny barn- och utbildningschef i Vimmerby kommun. Han kommer närmast från Västerviks kommun där han idag arbetar som förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen.

Bild på Ola Karlsson

– Jag har spenderat nästan hela mitt yrkesverksamma liv i skolans värld och de frågorna ligger mig varmt om hjärtat. Jag är väldigt glad och spänd på uppdraget, säger Ola Karlsson.

Ola Karlsson heter Vimmerbys nya chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Ola är idag chef för miljö- och byggnadsförvaltningen i Västerviks kommun men har en lång erfarenhet inom barn- och utbildningsområdet. 2001 började han som lärare på Ankarsrums skola och fyra år senare läste han rektorsprogrammet parallellt som han tillträdde sin första rektorstjänst i kommunen. Hans nuvarande tjänst som förvaltningschef för miljö- och byggnadsförvaltningen har han haft i tre år.

– Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande arbete men det var uppdragets natur som gjorde att jag sökte mig vidare. Jag brinner för frågor som rör förskola och utbildning och att få arbeta med det igen kändes väldigt lockande. Jag är såklart mycket glad över att jag blev erbjuden tjänsten, säger Ola Karlsson.

Ola Karlsson är 42 år, gift och har två barn. Han är född och uppvuxen i Västerviks kommun och efter universitetsstudierna i Linköping 2001 flyttade han tillbaka hem och han har sedan dess arbetat i Västerviks kommunala organisation.

Under åren har Ola drivit flera projekt, både inom barn- och utbildningsområdet men också på övergripande nivå. Han var bland annat ansvarig för framtagandet av Vision 2030 och varit tillförordnad upphandlingschef för inköpscentralen där Vimmerby kommun ingår.

Kommundirektör Carolina Leijonram är nöjd med rekryteringen:

– Vi har haft en gedigen rekryteringsprocess med ett bra urval. Jag är mycket glad över att Ola tackat ja till tjänsten och är övertygad om att han kommer att tillföra mycket till vår organisation, säger Carolina Leijonram.

Nuvarande barn- och utbildningschef Birgitha Sahlin kommer att finnas kvar för överlämning. Ola Karlsson tillträder sin tjänst den 14 januari 2019.