Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Kultur- och fritidspris 2018

Kommunstyrelsen har beslutat att dela ut två priser år 2018.

Det ena priset går till Rein Soovik, Vimmerby, med följande motivering:
Rein Soovik startade tillsammans med två vänner och med stark förankring hos Astrid Lindgren, Sagobyn, som idag har utvecklats till Astrid Lindgrens Värld. Han har på många sätt bidragit till besöksnäringens utveckling med sitt entreprenörskap och stora kulturintresse. Rein Soovik värnar om kulturbyggnaderna och har renoverat många torp och byggnader. Björkhaga var under förfall innan han tog sig an det och byggde Smålandsbyn.

Det andra priset går till Tord Johansson och Kicki Willysson, Tuna, med följande motivering:
Tord Johansson och Kicki Willysson har genom sitt engagemang och arbete med Knastorp Kulturcafé mångsidigt lyft och värnat lokal kultur och kulturarv samt visat hur landsbygden kan bli en naturlig samlingsplats för kulturintresserade i alla åldrar. Kulturcaféet har lockat många besökare med musik, teater, poesi och samhällsinformation.

Kommunstyrelsens ordförande
Tomas Peterson