Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Välkommen till nya Vimmerby.se

Vi lanserar idag den 18 juni en ny version av Vimmerby kommuns webbplats vimmerby.se.

Målet är att ge invånare och besökare, företag och organisationer möjlighet till god service via webben.

- De flesta av våra besökare har ett ärende när de besöker webbplatsen. Någon vill ansöka om förskoleplats och någon annan vill veta vilka stöd som finns för äldre. Då de kommunala verksamheterna är många och skilda i sin natur är det en utmaning att göra en kommunal webbplats enkel att hitta på. Som medborgare har man dessutom ofta olika sätt att benämna samma sak säger Stefan Malmborg, projektledare för arbetet med nya webbplatsen.

- Vår menystruktur bygger på en ny version av vad som ofta kallas för Funkabodastrukturen, en struktur många kommuner i Sverige använder. Strukturen tas fram i samarbete med kommuner då nya informationsbehov tillkommer på kommuners sidor. Strukturen testas sedan av personer med olika erfarenhets- och kunskapsnivåer men också med olika funktionsvariationer för att på bästa sätt få fram en menystruktur som underlättar för besökarna.

- På den tidigare webbplatsen fick vi många synpunkter på att sökfunktionen inte fungerade enligt önskemål. Vi har till den här versionen en ny sökfunktion som vi kommer att arbeta vidare med för att ytterligare underlätta för er besökare.

Statistiken visar att cirka 50% av våra besökare besöker sidan med hjälp av en mobiltelefon eller en surfplatta. Vår sida har tidigare inte varit anpassad för mindre skärmar och det är en av förbättringarna.

- Utvecklingen av sidan kommer att fortsätta även efter att den publiceras idag. I det kortare perspektivet kommer viss information att läggas till och i det längre perspektivet kommer fler funktioner och e-tjänster att presenteras säger Stefan Malmborg.

I samband med lansering kan det förekomma vissa tekniska störningar på webbplatsen. Vi kommer göra vårt bästa för att lösa de så snabbt vi kan och hoppas att ni har
överseende med det. Har ni synpunkter eller annan feedback rörande hemsidan tar
vi gärna emot dessa via vårt synpunktsformulär.

Välkomna att besöka nya Vimmerby.se