Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Bekräftad fågelinfluensa i Kalmar län

Måndagen den 18 januari kunde bekräftas att en stor värphönsbesättning i Kalmar län har drabbats av fågelinfluensa. Sjukdomen är mycket smittsam (fåglar emellan) men drabbar inte människor.

Måndagen den 18 januari kunde bekräftas att en stor värphönsbesättning i Kalmar län har drabbats av fågelinfluensa. Sjukdomen är mycket smittsam (fåglar emellan) men drabbar inte människor. Vilda fåglar kan smitta tama och omvänt. Skyddsnivå 2 gäller i hela Sverige.

Som djurägare uppmanas du vara uppmärksam och försiktig samt följa Jordbruksverkets råd. Det viktigaste är att förhindra kontakt mellan tamfåglar och vilda fåglar. Jordbruksverket har samlat information och tips på sin webbplats samt i en broschyr du kan ladda ner.