Gå till innehåll
Vimmerby Kommun logo

Vimmerby kommun satsar på biogasbilar

Sedan i våras finns möjligheten att tanka biogas i Vimmerby. I och med det har Vimmerby kommun också valt att byta ut en del av sin fordonspark till just biogasbilar. I veckan levererades 15 stycken bilar som ska användas inom hemsjukvården och hemtjänsten.

Vimmerby kommun strävar efter att vara en fossilbränslefri kommun. I socialförvaltningens bilupphandling som gjordes i våras var ett av kraven att bilarna skulle vara fossilbränslefria.

– Vi har idag 140 personfordon, några av dem är elbilar. I och med att möjligheten till att tanka med biogas nu finns i kommunen kompletterar vi vår fordonspark med biogasbilar och det är ett bra steg i rätt riktning, säger hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad.

De 15 bilarna som levereras i veckan ska användas av medarbetare inom hemsjukvård och hemtjänst.

– Vi vill ligga långt fram i vårt miljötänk och då vi har många bilar inom hälso- och sjukvård och kör många mil, så tror jag vi kan påverka miljön på ett positivt sätt. Det är alltid kul att vara först ut, säger enhetschefen för hälso- och sjukvårdsenheten Richard Söderlund.​​

Inom kort kommer ytterligare leverans av andra biogasbilar till kommunens fastighetskontor, kost- och lokalvårdsenhet samt hemtjänst.

– Det här är ett steg i rätt riktning i vårt miljöarbete och det känns fantastiskt roligt att vi nu har fler fordon som är klimatsmarta, säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll.

 

Petra Karlsson, socialförvaltningen och Hampus Nilsson, Holmströms bil bredvid en av de nya biogasbilarna.

Foto: Vimmerby kommun