Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Hälsoskydd

Här finns information för dig som driver eller funderar på att starta en verksamhet inom hälsoskydd. Det kan till exempel vara en verksamhet för skola, bassängbad, fotvård, tatuering, solarium eller annan hygienisk verksamhet med stickande eller skärande verktyg. Hör gärna av dig till miljö- och byggnadsförvaltningen om du har frågor.

Anmälan

Ska du starta en verksamhet med offentliga eller hygieniska lokaler måste du först lämna in en anmälan. Om du behöver lämna in en anmälan beror på vilken typ av verksamhet du vill starta. Du hittar mer information på våra sidor om verksamheter som kräver anmälan.

Lokaler som kräver anmälan

Lämna in anmälan digitalt!

Nu kan du lämna in anmälan av lokal inom hälsoskydd digitalt via vår e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten behöver du e-legitimation.

Lämna in anmälan av lokal inom hälsoskydd digitalt via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplysning

Det finns också verksamheter som inte behöver göra en anmälan enligt ovan för att få starta. Istället får de verksamheterna gärna upplysa miljö- och byggnadsförvaltningen om att de tänker starta.

Upplysning av verksamhet

Egenkontroll

På vår sida om egenkontroll hittar du information om egenkontroll och vad ett program för egenkontroll ska bestå av. Det finns också ett exempel på hur en innehållsförteckning för ett egenkontrollprogram inom skolan kan se ut.

Egenkontroll för verksamheter inom hälsoskydd

Driftstörning

Om det uppstår problem med inomhusmiljön i din verksamhet ska du informera miljö- och byggnadsförvaltningen om detta. Det kan till exempel vara fukt- och mögelskador, elfel, läckage av kemikalier eller temperaturproblem. Läs mer på vår sida om driftstörning.

Driftstörning

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Vecka 27-32 har vi telefontid vardagar kl. 10.00-12.00.

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: