Hälsoskydd

Här finns information för dig som driver eller funderar på att starta en verksamhet inom hälsoskydd. Det kan till exempel vara en verksamhet för skola, bassängbad, fotvård, tatuering eller tillfälliga boendeformer. Hör gärna av dig till miljö- och byggnadsförvaltningen om du har frågor.

Anmälan eller upplysning

Ska du starta en verksamhet med offentliga eller hygieniska lokaler måste du först lämna in en anmälan eller upplysning. Om du behöver lämna in en anmälan eller upplysning beror på vilken typ av verksamhet du vill starta. Du hittar mer information på våra sidor om lokaler som kräver anmälan och upplysning av verksamhet.

Lämna in anmälan digitalt!

Nu kan du lämna in anmälan av lokal inom hälsoskydd digitalt via vår e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten behöver du e-legitimation.

Lämna in anmälan av lokal inom hälsoskydd digitalt via vår e-tjänst.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Egenkontroll

På vår sida om egenkontroll hittar du information om egenkontroll och vad ett program för egenkontroll ska bestå av. Det finns också ett exempel på hur en innehållsförteckning för ett egenkontrollprogram inom skolan kan se ut.

Driftstörning

Om det uppstår problem med inomhusmiljön i din verksamhet ska du informera miljö- och byggnadsförvaltningen om detta. Det kan till exempel vara fukt- och mögelskador, elfel, läckage av kemikalier eller temperaturproblem. Läs mer på vår sida om driftstörning.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 8.00-12.00 och 13.00-15.00

Sidan senaste uppdaterad: 2020-02-10