Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Dispens för spridning av gödsel

Under perioden 1 december - 28 februari får du sprida stallgödsel och organiska gödselmedel om du brukar ner gödseln samma dag. Om det inte är möjligt måste du söka dispens hos miljö- och byggnadsförvaltningen.

Det kan uppstå situationer när det inte är möjligt att bruka ner gödseln samma dag som spridningen. Till exempel kan en blöt och regnig höst minska åkrarnas bärighet så att det inte är möjligt att sprida. Det innebär att du måste sprida senare än planerat. I så fall måste du söka dispens hos miljö- och byggnadsförvaltningen.

Så ansöker du om dispens

Du ansöker om dispens genom att fylla i blanketten ”Ansökan om dispens för spridning av stallgödsel under perioden 1/12-28/2”. Blanketten hittar du längre ned på sidan. Ansökan skickar du sedan till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Avgift

För att handlägga din ansökan tar vi ut en avgift som baseras på hur lång tid det tar att handlägga ditt ärende. Avgift per timme är 778 kronor. Vi tar ut avgiften enligt taxan för tillsyn och prövning enligt miljöbalken som är antagen av kommunfullmäktige. Länk till taxan hittar du längre ned på sidan.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Sidan senaste uppdaterad: 2020-05-14