Är du intresserad av att jobba inom förskola eller skola?

Du kan antingen söka våra fasta tjänster och längre vikariat, eller börja som timvikarie via bemanningsenheten.

Våra fantastiska lärare och förskollärare behöver bli fler!

Vi har just nu behov av legitimerade förskollärare och lärare till våra förskolor och skolor i Vimmerby kommun, samtliga pedagogtjänster finns på vår hemsida, under Lediga tjänster. Där ansöker du via vårt rekryteringssystem genom att bifoga CV och personligt brev.
För att vi ska kunna erbjuda en fast tjänst krävs det att du har högskoleutbildning och legitimation som lärare eller förskollärare.

Välkommen att söka!

Att arbeta som lärare och förskollärare

Som lärare har du möjlighet till ett självständigt och betydelsefullt arbete, där du bidrar till såväl elevernas som skolans utveckling. Det är ett varierande jobb, då pedagogik kan se ut på många olika sätt; alla våra elever är olika och har olika behov. Förutom undervisning så innebär läraryrket planerings- och förberedelsearbete samt att göra uppgifter, rätta prov, skriva omdömen och betyg osv. Arbetet innefattar också handledning och utvecklingssamtal med elever, föräldramöten, kontakter med skolsköterska, kurator och andra inom området förskola/skola.

Timvikarie inom förskola, skola och fritidshem

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt extrajobb? Vi har behov av flera timvikarier inom förskola och skola. Som timvikarie har du möjlighet att prova på att jobba inom olika verksamheter inom barn- och utbildning och få nyttig arbetserfarenhet!

Att arbeta som timvikarie innebär att du med kort varsel kan komma och arbeta på någon av våra skolor eller förskolor, på kortare eller längre uppdrag. I samband med anställning som timvikarie får du praktisk information och en introduktion ges ute i respektive verksamhet.

Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens, gärna med inriktning mot barn- och fritid. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och unga. Då kommunikationen med barn och elever är en viktig del av arbetet, krävs det att du behärskar det svenska språket. Om du är högskoleutbildad eller studerar till lärare, förskollärare, specialpedagog eller fritidspedagog ser vi det som ett stort plus.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet; du bör vara positiv, flexibel, ansvarsfull samt ha god samarbetsförmåga.

Intresseanmälan timvikarier

Vimmerby kommun har en bemanningsenhet, som sköter timvikariebemanningen och det är genom bemanningsenheten och via SMS du får erbjudande om arbete. Vi söker kontinuerligt timvikarier, behovet varierar över tid och kan också variera inom barn- och utbildnings olika verksamheter.

Om du inte har möjlighet att komma på vår rekryteringsträff kan du skicka in en intresseanmälan med CV och personligt brev via mail till bemanningsenheten@vimmerby.se. Vi går igenom din ansökan och vid behov av din kompetens kontaktar vi dig för ett personligt möte.

Innan anställning sker måste du uppvisa ett utdrag utan anmärkning från polisens belastningsregister samt underteckna en sekretessförbindelse. Observera att det tar cirka två veckor att få utdragen så beställ i god tid.

Kontakt för timvikarier:
Tel: 0492-76 98 66
Tel: 0492-76 98 61

Välkommen med din intresseanmälan!

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar alla pedagogiska verksamheter från förskola till högskola och ansvarar även för sfi. Det är ett viktigt uppdrag vi har, då vi tillsammans arbetar för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vi vill främja det kollegiala lärandet, där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. För att nå våra mål fokuserar vi särskilt på dessa områden:

  • Kunskap och resultat
  • Värdegrund och likabehandling
  • Motivation och delaktighet
  • Kultur och skapande
  • Skola och arbetsliv

Kontakt

Sidan senaste uppdaterad: 2019-08-05