Gå till innehåll
Vimmerby Gymnasium logo

Försäljning och service

Är du en utåtriktad och nyfiken person som gillar att möta andra människor? Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning, handel och kommunikation.

Försäljning och service

Du får utveckla din förmåga att möta människor, både som kunder och medarbetare. Du får lära dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling.

På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

På programmet tränar du din förmåga att möta människor och utveckla relationen med affärskontakter och medarbetare. Du tränar dig i att söka, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme.

Du arbetar ofta i projektform, och tränar din förmåga till att vara aktiv och företagande. Du förbereder dig för fortsatt lärande i arbetslivet.

Du kan välja fördjupningskurser där du får lära dig om administrativt och organisatoriskt arbete inom företag och offentlig förvaltning, ekonomiuppföljning, kommunikation, kundservice, konferens- och receptionsarbete.

Inriktningar

Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning, handel och kommunikation.

Inriktning

Försäljnings- och serviceprogrammet har inga inriktningar.

Programfördjupning

Kurser totalt 700 p

Efter programmet

Försäljnings- och serviceprogrammet är ett bra val för dig som vill arbeta inom områden som service, försäljning, handel eller administration. Det är ett yrkesprogram, vilket betyder att du blir förberedd för att börja arbeta direkt efter gymnasiet. Programmet ger dig även möjlighet att läsa kurser för grundläggande högskolebehörighet.

Du kan till exempel bli:

  • Administratör
  • Butikssäljare
  • Inköpare
  • Marknadsassistent
  • Receptionist
Elever Vimmerby gymnasium