Campus Vimmerby logotyp

Agil strategi 2,5 hp

Vi lever i en föränderlig värld som efterfrågar flexibilitet, snabbhet, anpassning, entreprenörskap och innovation, dessa kräver nya sätt att organisera och leda verksamheter. I den här kursen får du förståelse för hur projekt kan drivas för att möta dessa nya krav.

Det agila arbetssättet har sitt ursprung från IT- och systemutvecklingen och har en stark koppling till tankesätt från Lean, men kan även med fördel tillämpas på andra typer av utvecklingsprojekt. Arbetssättet bygger på nya sätt att tänka och arbeta i projekt. Att bedriva projekt enligt agila metoder har blivit väldigt populärt.

I den här kursen reder vi ut:

  • Skillnaden mellan att driva projekt enligt traditionella metoder och agila metoder
  • Vilka krav den agila metodiken ställer på teamens organisering och arbetssätt
  • Vilka krav den agila metodiken ställer på ledare och styrning av projekt. Vi kommer också att reflektera kring vad det innebär att transformera en traditionell verksamhet till en mer agil verksamhet.

Vi kommer också att reflektera kring vad det innebär att transformera en traditionell verksamhet till en mer agil verksamhet.

Kursen vänder sig till dig som vill få en förståelse för filosofin (tankesättet) som det agila förhållningssättet bygger på. Kursen har en bred målgrupp; projektledare, delprojektledare och linjechefer, men passar också personer som arbetar med förändrings- och förbättringsarbete. Nyckelord är interaktion, samarbete, kundorientering och snabb respons på förändringar.

Kursen är på distans men är uppbyggd av ett antal onlineträffar med föreläsningar och gruppdiskussioner. Vi ser att stort värde skapas när deltagare med olika bakgrund diskuterar olika frågeställningar. Kursen är en distanskurs, men ni får gärna följa undervisningen digitalt på plats hos oss på Campus Vimmerby. 

Vid antagning tillämpas validering av arbetslivserfarenhet för att se om du har kunskaper som motsvarar behörighetskraven på kursen. När du ansöker bifogar du ditt CV.

Nivå
Avancerad nivå

Studietakt
Deltid

Undervisningstid
Dagtid

Undervisningsform
Distans

Start/slut
Från v.36 2022 till v.40 2022

ANMÄLNINGSKOD

HV-33247

Ansökan

Sök här via antagning.se senast 19 april Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Campus Vimmerby

Barn- och utbildningsförvaltningen
E-post: campus@vimmerby.se
Besöksadress:Lögstadsgatan 5, 598 39 Vimmerby

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: