Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Så ansöker du om bygglov, rivningslov och marklov samt anmälan

Du ansöker om bygglov, rivningslov och marklov eller gör en anmälan digitalt via våra e-tjänster på Mittbygge. Du kan också skicka in din ansökan eller anmälan via pappersblankett.

Så ansöker du digitalt

Du ansöker om lov eller lämnar in anmälan digitalt via Mittbygge. Du loggar in med din e-legitimation. När du är inloggad väljer du vilken e-tjänst du vill använda. Har du inte e-legitimation kan du beställa det från din bank.

Ansök om lov eller gör en anmälan digitalt via Mittbygge. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du är inloggad är sessionstiden en timme. Det betyder att ändringar som du gör i ansökan inte sparas om du är inloggad mer än en timme. Glöm därför inte att spara och logga ut.

Du kan påbörja en ansökan och återuppta den vid ett senare tillfälle. En påbörjad ansökan sparas i sju dagar, men de filer som du har bifogat sparas inte. Dessa behöver du lägga upp på nytt varje gång du återupptar ansökan.

Så ansöker du via pappersblankett

Fyll i blanketten ”Ansökan om lov och anmälan”. Skicka ansökan till miljö- och byggnadsförvaltningen tillsammans med de handlingar som din ansökan eller anmälan kräver. Glöm inte att skriva under din ansökan.

Om ditt projekt kräver en kontrollansvarig måste du också fylla i blanketten "Anmälan om kontrollansvarig". Anmälan skickar du till miljö- och byggnadsförvaltningen

.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: