Logotyp för Vimmerby kommun, länk till startsidan

Bygglov

Ska du bygga nytt, om eller till måste du söka bygglov. Tänk på att lämna in din ansökan i god tid och att lämna in en komplett ansökan. Har du frågor om bygglov får du gärna höra av dig till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Oavsett om du äger ett bostadshus eller bedriver en verksamhet så behöver du bygglov för en mängd olika åtgärder. Det vanligaste är att man ansöker om permanent bygglov, alltså en åtgärd som stadigvarande ska vara på platsen.

Du kan även ansöka om bygglov för tidsbegränsade åtgärder eller säsongsåtgärder. Det innebär att åtgärden endast kommer att vara uppställd under en begränsad tid på året eller ett visst antal år.

Vanliga åtgärder som kräver bygglov

Här kan du läsa mer om några vanliga åtgärder som kräver bygglov och vilka handlingar du behöver skicka in:

Nybyggnad

Tillbyggnad

Ändrad användning och fasadändring

Skyltar

Anläggningar (till exempel mur, plank, cistern, upplag)

Ansök om bygglov digitalt

Du kan ansöka om bygglov digitalt via Mittbygge. Du loggar in med e-legitimation och väljer vilken e-tjänst du vill använda. Därefter följer du formuläret och fyller i det som efterfrågas.

Om du inte kan göra din ansökan digitalt så fyller du i blanketten ”Ansökan om lov och anmälan”. Du skickar sedan in din ansökan till miljö- och byggnadsförvaltningen.

Kontakt

Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning

Telefon: 0495-24 14 00
E-post: miljo.bygg@hultsfred.se

Vi har telefontid vardagar kl. 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Sidan senaste uppdaterad:

Sidan senast granskad: