Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Trafik / Parkering / P-skiva

P-skiva

I Vimmerby centrum behöver du en p-skiva för att parkera på kommunens parkeringar. Tänk på att det är skyltningen som anger hur länge du får stå parkerad.

Vimmerby kommun införde p-skiva den 1 juni 2016 för att lättare säkerställa att parkeringstider efterföljs. För att inte riskera böter behöver fordonen flyttas innan tiden på p-skivan går ut. För mer information kontakta trafikingenjör Maria Åkerö, se uppgifter till höger.

Nedan visas hur Vimmerbys p-skiva ser ut. P-skivan finns att köpa för 20 kronor på Vimmerby Turistbyrå och på Vimmerby bibliotek. Saknar du p-skiva kan du skriva ankomsttiden på en lapp och lägga den synlig i vindrutan. Har du en p-skiva från en annan kommun fungerar den också. Du kan även använda dig av vår tillfälliga p-skiva som finns att skriva ut till höger.

På kartan till höger kan du se vilka parkeringar som kräver p-skiva. Du ställer in din ankomsttid på p-skivan. Du har rätt att sätta den på närmast följande hel- eller halvtimma. Om du kommer 14.05 kan du sätta p-skivans tid på 14.30.

För att veta om du ska använda p-skiva, titta på vägmärket och se om den har symbolen som visas nedan till vänster. Det är skyltningen som bestämmer hur länge du får stå parkerad. I vimmerby centrum varierar tiden mellan 30 minuter upp till fyra timmar.

Vägmärke

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 9 maj 2017