Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Trafik och infrastrukturnyheter / Utställning av barns teckningar för att öka trafiksäkerheten

Utställning av barns teckningar för att öka trafiksäkerheten

Publicerad den 9 mars 2017 Trafik & infrastruktur

Som ett led i Vimmerby kommuns arbete med trafiksäkerhet, bad vi barn i årskurs 5 på Astrid Lindgrens skola att rita sina upplevelser av trafiken kring skolan. Teckningarna ställs ut i Vimmerby bibliotek från den 15-31 mars. Invigning av utställningen blir den 15 mars klockan 10.00 i Vimmerby bibliotek och allmänheten är välkomna.

- Vimmerby kommun har gjort hastighetsmätningar som visat på att vi har trafikproblem runt om skolorna. För att få upp ögonen för problemen behöver vi uppmärksamma dem och ett sätt att göra det är att visa hur barnen uppfattar situationen, säger trafikingenjör Maria Åkerö.

- Om fordonsförare får ökad medvetenhet genom att titta på teckningarna kan det leda till att de ändrar sin körning och på så sätt ökar det trafiksäkerheten. Teckningarna är även till stor hjälp för oss som jobbar med miljöerna runt om skolorna och vi kommer att jobba vidare med frågorna kring trafikproblemen, fortsätter Maria Åkerö.

Det finns mycket att upptäcka i de väl gjorda teckningarna, såsom att bilar kör för fort och att barnen inte känner sig trygga när de ska gå över en gata då de är rädda för att bli påkörda. Välkomna att ta del av teckningarna under invigningen och utställningen!

Sidan uppdaterad den 9 mars 2017

Kontakt