Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Trafik och infrastrukturnyheter / Sandsopning 2017

Sandsopning 2017

Publicerad den 31 mars 2017 Trafik & infrastruktur

Vecka 14 börjar sandsopningen med start i centrala Vimmerby, följt av bostadsområdena och de övriga orterna. Veckoplaneringen för sopningen för övriga orter ser du nedan, men observera att den kan komma att ändras. Vänligen respektera avstängningar för att underlätta vårt arbete.

Planering
Vi sandsopar i Södra Vi nu och därefter kommer vi sopa Frödinge och till sist Tuna. Vi vet idag inte hur lång tid det kommer att ta på grund av bevattningsförbudet. Vi jobbar aktivt med att färdigställa sandsopningen med filtrerat dagvatten. Sandsopningen kan påverkas av vilket väder det blir. Det måste vara lagom fuktigt på vägbanan. Om det regnar kan vi inte sopa och är det för torrt måste vi vattna först och det vill vi helst undvika.

Vi behöver din hjälp att göra fint!

Tänk på att det är fastighetsägarens ansvar att sopa upp och föra bort sand på gångbanan vid den egna fastigheten. Detta finns beskrivet i Kommunfullmäktiges beslut 27/11 1995, § 130. Sanden får sopas ut i körbanekanten innan vi sopar körbanan. Det är inte tillåtet att sopa ner sanden i rännstensbrunnen.

Tack för att ni hjälper oss att göra fint!

Sidan uppdaterad den 23 maj 2017

Kontakt