Du är här: Hem / Trafik & infrastruktur / Trafik och infrastrukturnyheter / Håll Vimmerby kommun rent

Håll Vimmerby kommun rent

Publicerad den 12 februari 2016 Trafik & infrastruktur

Var med och håll Vimmerby kommun rent i vår!

I vår deltar Vimmerby kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Vimmerby kommer vi distribuera materialet vecka 16. Deltagare får materialet genom att hämta det på Trekantsvägen 1, Centralförrådet i Vimmerby.

Efter att du plockat skräp sorterar du det i soppåsar och lämnar det vid återviningsstationerna i kommunen. Sedan hämtar personal på Gatukontoret skräpet vid återvinningsstationerna.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Sidan uppdaterad den 12 februari 2016

Kontakt