Du är här: Hem / Stöd & omsorg / Stöd och service vid funktionsnedsättning / Bostad med särskild service för barn och ungdomar - LSS

Bostad med särskild service för barn och ungdomar - LSS

När barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, trots olika stödåtgärder, inte kan bo hos sina föräldrar finns det möjlighet att ansöka om insatsen boende i familjehem eller bostad med särskild service för barn och ungdom.  Ofta är det unga personer med omfattande behov av tillsyn och omvårdnad som behöver detta stöd men det kan också bli aktuellt när ungdomar med funktionsnedsättning ska studera på annan ort.

Ibland behövs boendet under perioder av året och för de som inte alls kan bo med den egna familjen behövs boende på heltid och långsiktigt. Insatsen är alltid frivillig och ska, i förhållande till föräldrahemmet, vara en kompletterande varaktig uppväxtmiljö. Boendet ska ge stöd, service och omvårdnad för att tillgodose ditt barns behov. Ansökan görs enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Information och ansökan

Om du vill veta mer eller vill ansöka om bostad med särskild service för barn och ungdomar vänder du dig till Vimmerby kommuns LSS-handläggare via Vimmerby kommuns telefonväxel 0492-76 90 00. Handläggarna har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00.  

LSS-handläggaren kan också ge information om annat stöd för dig som har ett barn funktionsnedsättning.

Om beslutet blir ett avslag, det vill säga om du inte får det du ansökt om, har du möjlighet att överklaga.

Dela och tipsa

Använd sociala medier för att dela och tipsa om den här sidan. Läs mer om Vimmerby i sociala medier

Facebook Twitter Delicious
Sidan uppdaterad den 14 juli 2017

Kontakt


  • LSS- och biståndshandläggare
    Växel: 0492-76 90 00
    Stadshuset, Stångågatan 28
    598 81 Vimmerby

    Du är välkommen att kontakta oss för mer information och för att ansöka om olika former av stöd och service. Vi har telefontid vardagar mellan klockan 08.00-09.00. Akut hjälp, se flik i vänstermarginalen.