Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Ytterligare tre veckors försening av inflytten till Vimarhaga

Ytterligare tre veckors försening av inflytten till Vimarhaga

Publicerad den 11 februari 2015 Övergripande information

Byggnationen av Vimarhaga är försenad, Boendet är färdigt för inflytt först 16 mars, tre veckor senare än planerat.
– Vi beklagar förseningen och de problem som den orsakar för dem som ska flytta dit, säger Anita Milered, socialförvaltningens projektledare för byggnationen.

Slutfasen av byggprocessen har tagit mer tid än beräknat därför försenas inflyttningen ytterligare – trots att både Skanska och Vimmerby kommun tillsammans arbetat hårt för att hålla tidsplanen. För att säkra att Vimarhaga är färdigbyggt, slutbesiktat och att eventuellt efterarbete av hantverkare är gjort startar inflyttningen först 16 mars. Då finns också tid avsatt för att ställa i ordning gemensamma utrymmen innan hyresgästerna flyttar in. 

De personer som berörs av förseningen bor idag på Eken och Ådala. Flytten från Duvan genomförs den 19 februari som planerat men blir istället till Borghaga.

Anita Milered berättar att fram till flytten bor de äldre kvar där de bor nu. Vid själva flytten har kommunen hjälp av en flyttfirma som packar och flyttar över varje persons tillhörigheter till den nya bostaden.

Ett intensivt arbete pågår för att nå ut med information till de äldre personer som ska flytta till Vimarhaga och/eller deras anhöriga. En ny detaljplanering för flytten håller också på att tas fram.  

– Vi har två datum, 14 februari och 7 mars, då hyresgäster och deras anhöriga kan komma och titta på lägenheten, kanske ta mått och planera för möbleringen. Den skriftliga informationen som har skickats ut innehåller bland annat information om detta. Vi är medvetna om att ändringarna kan skapa oro men hoppas genom information minska den så långt som möjligt, säger Anita Milered och fortsätter:
– Jag är så stolt över våra nya boenden och tror och hoppas att våra äldre kommer att trivas när de är på plats.  

Till dig som ska flytta in

Om du eller dina anhöriga har frågor eller funderingar inför flytten till din nya bostad tveka inte utan kontakta oss! Det finns möjlighet för dig som ska bo på och för dina anhöriga att komma och titta på en lägenhet, kanske ta mått och planera för möbleringen. Välkomna att göra det den 14 februari eller 7 mars mellan klockan 09.00-13.00. Ring oss för att boka tid.

Anita Milered, projektledare, mobilnummer 072-217 22 05.

Sidan uppdaterad den 11 februari 2015

Kontakt