Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby och Hultsfreds kommun utökar samarbetet och erbjuder starta eget-kurs till hösten

Vimmerby och Hultsfreds kommun utökar samarbetet och erbjuder starta eget-kurs till hösten

Publicerad den 14 augusti 2012 Övergripande information

Efterfrågan på starta eget-kurs finns både i Hultsfreds och Vimmerby kommun. Till hösten kommer kommunerna tillsammans att erbjuda en kurs med intressant innehåll till ett bra pris.

Inom kort kommer de som går i tankar att starta upp ett eget företag få möjlighet att gå en kvällskurs i hur man går till väga och vad det innebär att vara företagare. Tillsammans med ALMI Företagspartner AB anordnar Hultsfreds och Vimmerby kommun åtta tillfällen där bland annat affärsidéer, marknadsföring, ekonomi och affärsjuridik tas upp. Lokala företagare och representanter från bank, Skatteverket och ALMI Företagspartner AB kommer att medverka som föreläsare.

Starta eget-kursen är planerad att börja den 19 september med fyra gånger i Vimmerby för att sedan fortsätta med fyra tillfällen i Hultsfred till en kostnad på 495 kronor per deltagare.

- Vi hoppas att detta upplägg ska passa det behov som finns i både Hultsfreds och Vimmerby kommun och dessutom är det mycket glädjande att kommunerna nu även samarbetar i näringslivsfrågor, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vimmerby kommun och Lars Gjörloff, utvecklingschef i Hultsfreds kommun.

Kursen rymmer 25 platser och det går redan nu att anmäla sig. Vid intresse och för anmälan kontakta Carina Östh, Vimmerby kommun, tfn. 0492-76 94 10, e-post carina.osth@vimmerby.se eller Annelie Ohlsson, Hultsfreds kommun, tfn. 0495-24 13 09, e-post annelie.ohlsson@hultsfred.se

Sidan uppdaterad den 14 augusti 2012