Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby Kulturskola bland landets bästa!

Vimmerby Kulturskola bland landets bästa!

Publicerad den 30 maj 2013 Övergripande information

För femte året i rad utser Lärarförbundet Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun. I år hamnar Vimmerby på plats 24 av landets 290 kommuner, en klar förbättring jämfört med fjolårets då kommunen fick placeringen 52.

– När det gäller Vimmerbys resultat kan man konstatera att vi klättrat i rankingen i resurser från 64 förra året till 19 i år. Vi har även klättrat i antal elever medan rankingen när det gäller avgiften i princip oförändrad, säger Christer Printz, kulturpedagog på Kulturskolan i Vimmerby.

De kriterier som ligger till grund för undersökningen är:

1. resurser till musik- och kulturskolan

2. avgifter för musik- och kulturskolan

3. andel elever i frivillig verksamhet

Anledningen till att Lärarförbundet utser Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun är att lyfta fram de kommuner som satsar på sin musik- och kulturskola och inspirera. Fler kommuner satsar på musik- och kulturskola och av landets 290 kommuner saknar endast sju kommuner denna typ av verksamhet. I Kalmar län rankas Emmaboda som bästa kommun med Vimmerby som god tvåa.

– Noteras kan att en kommun som rankas etta i kategorin resurser hamnar långt ner på den totala listan eftersom de har höga avgifter. Undersökningen visar ju statistiken och inte kvalitén på kommunernas skola. Vi är glada över placeringen och tycker även att kvalitén på vår undervisning är hög, säger Christer Printz.

Vimmerby Kulturskola har bland annat ämnen inom dans, drama, teater, film och instrument. De erbjuder frivilliga kurser men ungefär en tredjedel av verksamheten bedrivs inom skolan i kommunen. En del av verksamheten ingår också i den så kallade Kulturgarantin.

 

Sidan uppdaterad den 30 maj 2013

Kontakt