Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun släcker ner
Den 23 mars klockan 20.30 släcker Vimmerby kommun

Vimmerby kommun släcker ner

Publicerad den 21 mars 2013 Övergripande information

Lördagen den 23:e mars släcker Vimmerby kommun ner stadshuset och gatljusen klockan 20.30 i samband med ”Earth hour”.

- Vi gör det för att visa engagemang för miljön och visa att vi tar klimatfrågan på allvar, säger Björn Holm, ekolog på Vimmerby kommun som samtidigt uppmanar samtliga invånare i Vimmerby att delta i manifestationen.

Earth hour är en manifestation runt om i världen och förra året deltog mer än varannan svensk genom att släcka ner sina hem tillsammans med människor i 152 länder. I år äger Earth hour rum lördagen den 23 mars klockan 20.30-21.30 över hela världen med tidszonanpassning.

Målet i år är att Earth hour ska nå två miljarder människor världen över och att halva Sveriges befolkning ska delta även denna gång. Och det är inte bara privatpersoner som deltar. Städer, ikonbyggnader, företag, kyrkor och organisationer deltar.

Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till våra makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar och skapa ett engagemang i frågan. Vimmerby kommun deltar genom att släcka ner gatljusen och stadhuset i Vimmerby centralort under Earth hour. Vimmerby kommun har en energi- och klimatrådgivare som aktivt arbetar med klimatfrågor i kommunen året om.

Vill du veta mer om kommunens medverkan under Earth hour kan du kontakta ekolog Björn Holm, telefon: 0492-76 94 21.

Pressmeddelandet i sin helhet hittar du i högerkolumnen.

Sidan uppdaterad den 21 mars 2013

Kontakt