Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun instiftar Bröderna Lejonhjärtas stipendium
Vy över Vimmerby stad

Vimmerby kommun instiftar Bröderna Lejonhjärtas stipendium

Publicerad den 16 juni 2016 Övergripande information

”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa, utan bara en liten lort.”

Jonatans ord till brodern Skorpan i sagan om bröderna Lejonhjärta är ord vi ofta använder när vi talar om mod. I boken Bröderna Lejonhjärta berättar Astrid Lindgren om de modiga bröderna som slåss mot de onda och som vågar ta svåra beslut gång på gång.

En enhällig kommunstyrelse beslutade i måndags att instifta Bröderna Lejonhjärtas stipendium som vid varje läsårs slut ska delas ut till en elev i årskurs 7 på Vimarskolan och en elever i årskurs 7 på Astrid Lindgrens skola.

– I samband med invigningen av den nya Bröderna Lejonhjärtamiljön i Astrid Lindgrens Värld ville vi uppmärksamma detta lite extra. Vi instiftar det här stipendiet för att uppmuntra alla elever till att våga vara modiga precis som Jonatan och Skorpan, säger Tomas Peterson.

Kriterierna för stipendiet kommer att arbetas fram under hösten men grundtanken är att stipendiet ska ges till elever som ”visat prov på mod under året, i Jonatan och Karl Lejonhjärtas anda”.

– Mod är ett av våra ledord i Vimmerby kommun och det utvecklingsarbete som Astrid Lindgrens Värld bedriver och som lockar så många från när och fjärran är fantastiskt. Vi är glada att de har modet att fortsätta driva utvecklingen av parken och sagomiljöerna som finns där, säger Tomas Peterson.

Sidan uppdaterad den 16 juni 2016

Kontakt