Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun erbjuder fiber till företag
Vy över Vimmerby stad

Vimmerby kommun erbjuder fiber till företag

Publicerad den 12 juli 2016 Övergripande information

Som tidigare framgått har kommunens finansiella möjligheter i utbyggnaden av fibernätet förändrats och många privathushåll som visat intresse för fiberanslutning kommer inte att kunna få någon anslutning inom en överskådlig tid.

För företag i Vimmerby kommun finns fortfarande möjlighet att ansluta sig eftersom många företagare finns i nära anslutning till det stamnät som nu finns i kommunens ägo.

– Vi har tittat på förutsättningarna och ser att vi i många fall kan erbjuda ett prismässigt bra alternativ i Vimmerby, Södra Vi och Storebro. Direkt efter semestern ska vi sätta oss ner och diskutera de möjligheter som finns och vi kommer att återkomma till företagen. Kan vi hjälpa till så ska vi göra det, säger kommunalråd Tomas Peterson.

– Vi vill i den mån det är möjligt kunna hjälpa våra företagare att få fiber till ett prismässigt gott alternativ. Det är viktigt att det blir en så stor utbyggnad som möjligt i hela kommunen till så liten skattefinansierad kostnad som möjligt, säger oppositionsråd Ingela Nilsson Nachtweij.

Sidan uppdaterad den 12 juli 2016

Kontakt