Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun efterlyser fler svar
Vy över vimmerby

Vimmerby kommun efterlyser fler svar

Publicerad den 1 november 2016 Övergripande information

I mitten på september skickade Statistiska Centralbyrån ut en medborgarenkät till 1200 slumpvis utvalda Vimmerbybor i åldern 18-84 år. Efter drygt en månad har ungefär hälften av dessa svarat på enkäten. För att komma upp i en jämförbar nivå behövs fler svar.

– Vi använder resultatet i vårt utvecklingsarbete och vill man påverka är det här en utmärkt möjlighet, säger Anna Erlandsson Karlsson, administrativ chef i Vimmerby kommun.

Undersökningen berör frågor om kommunens service, tjänster och bemötande. Frågor som finns med är bland annat:

  • Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?
  • Vad tycker du om skolan och äldreomsorgen?
  • Hur ser du på din möjlighet att påverka?

Enkäten går att besvara på webben och den har också skickats ut på flera språk. För de som lagt undan enkäten och tänkt besvara den vid ett senare tillfälle börjar tiden rinna ut. De som vill besvara den på webben har möjlighet fram till tisdag den 8 november men pappersenkäten måste skickas in senast torsdag den 3 november.

– Våra medborgare är engagerade och har många tankar och idéer. Vi hoppas att de som fått chansen att delta i undersökningen också tar den, säger Anna Erlandsson Karlsson.

För de som inte fått medborgarundersökningen i sin brevlåda finns alltid möjlighet att lämna synpunkter via telefon, e-post, brev eller på kommunens hemsida.

Sidan uppdaterad den 1 november 2016

Kontakt