Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Tyck till om din kommun
Under hösten har du som vimmerbybo möjlighet att tycka till om din kommun

Tyck till om din kommun

Publicerad den 18 september 2013 Övergripande information

Under hösten har du som vimmerbybo möjlighet att tycka till om din kommun. Hur är det att leva och bo i Vimmerby? Hur fungerar våra verksamheter och har du som invånare möjlighet till inflytande på kommunala beslut?

På uppdrag av Vimmerby kommun genomför Statistiska centralbyrån (SCB) för första gången en medborgarundersökning. Det är 1200 kommuninvånare i ålder 18-84 år som slumpmässigt och representativt väljs ut från Registret över totalbefolkningen (RTB).

– Vi vill att de som bor och lever i Vimmerby ska känna att de får hög kvalité på service och tjänster från kommunens verksamheter och det är därför viktigt för oss att få mer kunskap om vad invånarna verkligen tycker, säger kommunchef Carolina Leijonram.

De personer som får enkäten kan välja att besvara den via webben, där enkäten även finns på engelska, finska och spanska.

– När vi har fått resultatet från undersökningen ska vi analysera det för att se vilka utvecklingsområden vi har och därefter använda det i den fortsatta planeringen av verksamheterna. Jag vill passa på att uppmana alla som får enkäten att besvara den så att vi får ett så bra underlag som möjligt att utgå ifrån, säger Carolina Leijonram.

Sidan uppdaterad den 18 september 2013

Kontakt