Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun deltar i Earth Hour
Logotyp earth hour

Vimmerby kommun deltar i Earth Hour

Publicerad den 23 mars 2015 Övergripande information

Lördagen den 28 mars är det åter dags för världens största klimatmanifestation, Earth Hour. Mellan klockan 20.30–21.30 kommer människor världen över att släcka ljuset för att uppmärksamma klimatfrågan. I fjol deltog 80 % av Sveriges kommuner och Vimmerby var en av dem.

Även i år väljer Vimmerby kommun att delta genom att släcka ner gatubelysningen i Vimmerby tätort, belysningen i stadshuset och belysningen i Vimmerby Energi & Miljö AB:s kontor.

– Vi deltar i Earth Hour för att visa att vi bryr oss om klimatet, och vi hoppas att vi kan inspirera fler och att det kan leda till diskussioner i hemmen och på arbetsplatserna om vad man själv kan göra för miljöns skull, säger Linda Nyberg, hållbarhetsstrateg på Vimmerby kommun som samtidigt uppmanar alla invånare i Vimmerby kommun att delta i manifestationen.

– Alla kan göra en insats för klimatet. Att minska sin energiförbrukning är ett sätt. Belysning är en av många saker i hemmet som kan sluka energi. En bra början är att använda energieffektiva lampor som till exempel LED och att släcka lamporna när de inte behövs. Genom att byta lampor och minska sin förbrukning kan man också spara pengar, säger hon.

WWF Earth Hour är världens största klimatmanifestation och handlar om att människor över hela världen visar sitt engagemang genom att släcka ljuset under en timmes tid. Syftet med släckningen är att skicka en signal till politikerna om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. År 2014 nådde Earth Hour ett nytt globalt rekord, både i Sverige och internationellt. Över 7000 städer i 162 länder deltog i Earth Hour, däribland Vimmerby kommun. Det gör kampanjen till världens i särklass största klimatmanifestation.

Tips för en extra rolig, mysig och minnesvärd Earth Hour:

 

  • Släck alla lampor och tänd ljus istället.
  • Samla vänner eller familj och gå en promenad i mörkret. Eller varför inte ett fackeltåg?
  • Skåda stjärnor om det är stjärnklart.
  • Samla ihop vänner och familj och spela sällskapsspel tillsammans.
  • Bjud någon eller några du tycker om på en riktigt mysig middag med tända ljus.
  • Bjud in till mörkerfest och bjud på klimatsmart mat.

 

Sidan uppdaterad den 20 mars 2015

Kontakt

Dela med dig på instagram

#earthhourvimmerby
#useyourpower
#earthhour