Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby kommun beviljas projektstöd
Vy över Vimmerby stad

Vimmerby kommun beviljas projektstöd

Publicerad den 16 juni 2016 Övergripande information

Vimmerby kommun har beviljats 8,7 miljoner kronor i projektstöd för att stärka utrikesfödda kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden.

– Vi är väldigt glada och ser fram emot att kunna arbeta fokuserat med detta område, säger Tobias Ragnarsson, samordnare på arbetsmarknadsenheten i Vimmerby kommun.

Arbetsmarknadsenheten har under 2014 arbetat fram en förstudie om utrikesfödda kvinnors ställning på arbetsmarknaden. Det är förstudien som är grunden till att Vimmerby kommun nu tilldelas projektstöd på 8,7 miljoner kronor.

– Vi har flera tankar och idéer kring hur vi vill arbeta med frågan. Syftet är givetvis att skapa möjligheter för utrikesfödda kvinnor att komma närmare arbetsmarknaden, säger Tobias Ragnarsson. 

Projektet kommer att planeras under hösten men startar först 2017 och löper sedan över tre år. Vimmerby kommuns arbetsmarknadsenhet ansvarar för projektet som kommer att samverka med andra enheter i organisationen och även Arbetsförmedlingen, Vimarhem och flera idrottsföreningar i kommunen.

Sidan uppdaterad den 16 juni 2016

Kontakt


  • Projektledare ESF Arbetsintegration kvinnor
    Direkt: 0492-76 94 08