Du är här: Hem / Pressrum / Pressmeddelanden / Vimmerby klättrar i företagsranking
Vimmerby klättrar i företagsranking

Vimmerby klättrar i företagsranking

Publicerad den 15 september 2015 Övergripande information

Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin ranking över företagsamhet i svenska kommuner. Vimmerby kommun klättrar 37 placeringar och hamnar på plats 129.

– Vi gläds givetvis åt placeringen och att vårt näringsliv är nöjda med det arbete vi gör. Vi arbetar för att våra företagare ska få en bra service och jag tror att vårt koncept med företagslotsar är något som gett resultat, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vimmerby kommun.

För 14:e året publicerar Svenskt Näringsliv rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Vimmerby kommun går framåt med 37 placeringar till plats 129, den bästa placeringen sedan 2008 då kommunen placerade sig på plats 122.

– Vi har engagerade företagare i Vimmerby kommun och vårt arbete är att försöka hjälpa till genom att förenkla kontakten med kommunen på bästa möjliga sätt. Jag hoppas och tror att våra företagare uppskattar vårt samarbete lika mycket som vi gör, säger Patrik Kinnbom.

Ett av de områden där Vimmerby kommun förbättrar sig mest är ”Tjänstemännens attityder till företagande”. Kommunen klättrar från plats 229 till plats 143, en klättring med 86 placeringar.

– Vi arbetar för att våra företagare ska få en bra service och jag tror att vårt koncept med företagslotsar är något som gett resultat, säger Patrik Kinnbom.

Mönsterås kommun hamnar på plats 42 i rankingen och är därmed bäst i Kalmar län. Bäst i Sverige är Solna kommun för åttonde året i rad.

Sidan uppdaterad den 15 september 2015

Kontakt

Fakta

Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som drygt 31 000 företagare från hela landet har satt på sin hemkommuns företagsklimat. I Vimmerby kommun har 100 företag svarat på enkäten. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen. Det handlar bland annat om företagande, nyföretagsamhet och hur stor andel av kommunens verksamhet som är utlagd på entreprenad.